top of page

Karanlığın Hükümdarları

Öncelikle kitabın kurgusundan biraz bahsedeceğim.

Karanlık Sevgili, Tipik Avrupai mitlerden uzak düzenlenmiştir.. Karakterler bizden, fakat lütfen öyle hemen yargılamadan bir bakın ve inanın bu ülkenin malzemeleriyle yapılmış yabancı karakterleri okuduğunuz kadar zevk alacaksınız bu öyküden. Bu kurgu da bilmediğiniz Türk mitolojilerinde ki mitleri öğrenecek ve kendi tasarladığım kahramanların cazibelerine şahit olacaksınız.

Zira bu yaratıklar tamda gözünüzün önünde.. Bugünün dünyasında, dünyanın gölgesi sayılan bir başka boyutta Aşağı dünya adı verilmiş bir krallığın eski kralları ve kraliçesinden bahsediyorum.. Onlara 5 Kadim deniyor.. M. Ö dünya üzerine nasıl geldiklerini bilmeyen ve Himala'ya eteklerinde gözlerini açan kadimler zaman içinde kendi güçlerini keşfetmiş ve Dünya içinde Aşağı dünyayı oluşturmuşlar.. Ancak oluştururken başka bir boyutun kapılarını açtıklarını bilmeden.. Açılan o kapıyı 5 'e bölen Kadimler... Aynı zamanda o kapıların gardiyanlığından sorumlular....

Dünya üzerinde Kadim,, Aşağı dünyanın kralları ve kraliçesi, boyutlar kapısının da gardiyanları olarak biliniyorlar. Aynı zamanda kendi öz kimliklerini araştırıyorlar.. Bir şey daha biliniyor Kadim krallar için Vampirlerin ve safkanların ataları olduğu.. Susuzluklarını gidermek adına ilk kez insan kanıyla yüzleşen kadimler ilk insanı da ilk gecenin sabahında dönüştürdüler.. drakula efsanesi dışında Bilinenin aksine ilk kan emici bir kadındı.. Fakat bu döngü içinde erkekler erkekleri dönüştürürken yalnızca İpar, 5. kadın Kadim kadınları dönüştürebiliyordu.. O günden sonra,, Kadimlerin dönüştürdüklerine Safkan,, safkanların dönüştürdüklerine Vampir. ve vampirlerin dönüştürdüklerine yeni doğanlar denmeye başlandı.. Bunlar yer yüzünde kendilerine ait vampir evleri oluşturdular her evden sorumlu bir safkan oldu.. Ve onları avlamak için avcılar doğdu.. Potansiyel ve acemi avcılar.. Fakat Zaman içinde kendi içlerinde çıkmaza düşen Kadimler aşağı dünyadan ayrıldılar .. Aşağı krallığın 5 kapısı mevcut... gulyabaniler,, kara cüceler,, melezler,, gölgeler,, ve daha adı dahi duyulmayan diğer mitolojik yaratıkların yanında karanlığın yaratıklarının da bulunduğu bu krallık.. şimdi başka kral ve kraliçeler tarafından yönetiliyor. Lakin Dördüncü oğul olan Ural,, yeniden Kendi tahtını almaya kararlı..

İşte tüm bu karmaşanın içinde ben üçüncü oğuldan bahsediyorum.. Yani Safir den.. Tehlikeli,, cezbedici,, zorba olandan..:) Ve şimdi tüm bu tehlikeli dünyanın içine bir ölümlü girecek.. Aslı.... Başına dert açmakta ustalaşmış bu ölümlünün yolu ya bir gün bu yaralı Kadime düşerse..:D

işte o günden sonra kaderi değişip hayatı yokuş aşağı gitmeye başlar ki.. öylede olacak... Ve Ali,, Saklamaya çalışacak tüm o karanlık dünyadan onu.. Lakin ne yazık ki pek başarılı olamayacak...:)

Kadim. 3. oğul SAFİR

Evet pek çok elementi gördük pek çok elementi tanıdık. Sıra geldi bu macerada ki karakterlerin analizine:

3. oğul... Safir adıyla bilinen karakterimiz, oldukça yorucu, saplantılı ve bir o kadar da sosyopat bir seri katil olmasına rağmen içinde yaşadığı duyularını kendisinin bile şaşıracağı ölçüde kontrol edebilmesi onu biraz daha bu boyuttan soyutlamaya yetiyor. Binlerce yıldır dönen karanlık oyunların içinde her şeyin sıradanlığa dönmesi her varlığı etkilerdi muhtemelen. Sürekli bir oyunlar oyunlar. Mecnunun da dediği gibi, ben bu oyunu bozamam ki,,:D Ama sen kadim sin, oyun kuruculardan biri, oyunları yazmak ve bozmak senin elinde, Eh, binlerce yıldır yaşamının avantajı olsa gerek..:D

Vel Hasıl kelam Kadim olmak zor iş zor, Her baba yiğidin harcı değil.

ASLI

Kızımızın bu kadar masum göründüğüne bakmayın, istediğin de oldukça gözü kara bir pskopata dönüşebiliyor.:) Aslı,.Daha on yedisinde, henüz kendinin dahi bilmediği sırlarla dolu hayatının belirli bir evresini yaşarken, yaklaşık beş okul değiştirmiş kendisinin değil, etrafın sorunlu olduğuna inanan, oldukça dürüst bir karakterdir. Adalet duygusu gelişmiş, ancak iplemek istediğinde etrafındakileri dinleyen ve genelde olayları kendisinin halledebileceğine inanan, başına bela almakta ustalaşmış kızımız, gördükleri karşısında delirmeden hayatta kalabildiğine şaşkın, Ve bu karanlık dünyada hala bir umudun olduğuna inanıyor..:)

Gençlik işte..:)

Seçilmiş bir azınlık mı desem, gözü kara bir aşık mı? Ah Ali, sana hangisi uygun bilemiyorum. İçine attığı sırları, kendi içinde debelenirken vermeye çalıştığı mücadelesi, saplantılı bir aşığı ile baş etmeye çalışırken, onun için en önemli şeyi korumanın nasıl giderek zorlaştığını izlemek oldukça üzücü. Oysa aşk mı, komedi filmlerinden çıkmış betimlemelere inanmazdım diyen çok bilmiş arkadaşımız, tamda neyle mücadele ettiğini anladığında biraz bu sözler için geç kalmış sayılacak..:)

Evet Arkadaşlar, ana karakterlerimiz hakkında kısa da olsa küçük bilgilere sahip olduğumuza göre onların karanlık dünyasını tanımaya hazırlanabilirsiniz. Zira bu yolculuk, daha önce çıktığınız yolculuklara benzemeyebilir. Karanlıklarda neyin gizlendiğini bilmeden yürümek yaşamın bizlere sunduğu en iyi hediyesi olsa gerek.

Lakin dikkat edin bu sinsi ve güzel yaratıklar bir gün bir yerler de karşınıza çıkabilirler.

Aldanmayın...

Karanların Hükümdarları KARANLIK SEVGİLİ/Uyanış

http://www.kitapyurdu.com/kitap/karanlik-sevgili--uyanis/431783.html

Bu linki tıklayarak satın alabilirsiniz..:)

Keyifli okumalar..:)


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page